Google-activiteit bekijken en verwijderen doe je via Mijn activiteit: daar kun je opgeslagen activiteit zoeken, filteren en wissen. Wil je voorkomen dat een instelling nieuwe activiteit opslaat, schakel die dan apart uit. Browsergeschiedenis en gegevens in sommige Google-diensten hebben hun eigen beheer.

Je hebt toegang nodig tot het Google-account waarvan je de activiteit wilt bekijken. Google is instellingen voor Search-diensten geleidelijk aan het aanpassen, dus de precieze menunamen kunnen per account verschillen.

Activiteit zoeken en verwijderen

  1. Open Mijn activiteit. Hier kun je opgeslagen activiteit bekijken en zoeken.
  2. Filter de lijst. Selecteer een datum of product om specifieke activiteit terug te vinden.
  3. Kies wat je wilt verwijderen. Je kunt afzonderlijke items, een gefilterde selectie of alle activiteit verwijderen. Kies voor alles de periode vanaf het begin en bevestig de verwijdering.

Google zegt dat sommige producten geen activiteit opslaan in Mijn activiteit. Het overzicht is dus geen complete lijst van alle gegevens die bij Google-diensten of op je apparaten kunnen staan.

Eerdere activiteit wissen of toekomstige opslag stoppen?

Een activiteitsinstelling uitschakelen stopt die instelling met het opslaan van toekomstige activiteit in je account. Gegevens die al zijn opgeslagen, blijven staan totdat je ze apart verwijdert. Je kunt dus beide acties nodig hebben: eerst bestaande activiteit wissen en daarna de betreffende instelling uitschakelen. Google beschrijft dit onderscheid in de uitleg over activiteitsinstellingen.

Google wil verwijderde activiteit meteen uit zicht halen en zegt dat die mogelijk niet langer voor personalisatie wordt gebruikt. Het verwijderen uit opslagsystemen duurt doorgaans ongeveer twee maanden. Versleutelde back-ups kunnen gegevens nog maximaal zes maanden bewaren. Google noemt ook beperkte gevallen waarin bepaalde informatie langer kan worden bewaard, bijvoorbeeld voor juridische of beveiligingsdoeleinden.

Welke activiteit staat mogelijk ergens anders?

Mijn activiteit omvat niet alles. Google zegt dat Web- en app-activiteit onder meer zoekopdrachten en activiteit in Google-diensten kan opslaan. Afhankelijk van je instellingen kan dit ook Chrome-geschiedenis en activiteit van websites, apps en apparaten omvatten die Google-diensten gebruiken. Spraak- en audioactiviteit kan eveneens onder een aparte keuze vallen.

Browsergeschiedenis kan op je apparaat in de browser blijven staan nadat je activiteit uit je Google-account hebt verwijderd. Ook gegevens in producten zoals YouTube en Google Maps kunnen eigen instellingen hebben. YouTube-geschiedenis omvat zoekopdrachten en bekeken video’s. Maps-activiteit kan zoekopdrachten, bekeken plaatsen, routes en deelacties bevatten. Google zegt dat het verwijderen van Maps-activiteit andere Web- en app-activiteit of bezoeken in Locatiegeschiedenis niet verwijdert.

Controleer daarom de instelling van de dienst waarvan je activiteit wilt wissen. Een verwijdering in Mijn activiteit is geen opdracht om elke browser- of productgeschiedenis te wissen.

Accountgeschiedenis, zoekresultaten en Android apart beheren

Zoekgeschiedenis in je account en persoonlijke informatie op een openbare webpagina zijn verschillende zaken. Google beoordeelt verzoeken om in aanmerking komende persoonlijke informatie uit Search-resultaten te verwijderen, maar zo’n verwijdering wist de oorspronkelijke webpagina niet. Daarvoor moet de inhoud van de website zelf worden verwijderd. Meer informatie staat in Googles uitleg over persoonlijke informatie in Search.

Een Google-account van een Android-apparaat verwijderen haalt de bijbehorende informatie van dat apparaat en meldt het account daar af. Het verwijdert het Google-account zelf niet. Daarvoor is een afzonderlijke accountverwijdering nodig. De menuwoorden voor het verwijderen van een account kunnen per Android-apparaat verschillen; Google beschrijft de stappen in de Android-hulp.

ActieWat verandert er?Wat blijft apart?
Activiteit verwijderen in Mijn activiteitGeselecteerde opgeslagen accountactiviteit wordt verwijderd.Browsergeschiedenis en gegevens die buiten Mijn activiteit worden beheerd.
Een activiteitsinstelling uitschakelenDie instelling slaat toekomstige activiteit niet meer op in het account.Eerder opgeslagen activiteit moet je apart verwijderen.
Een Google-account van een Android-apparaat verwijderenAccountgegevens worden van dat apparaat verwijderd en het account wordt daar afgemeld.Het Google-account en de gegevens in Google-diensten blijven bestaan.
Een Search-resultaat laten verwijderenEen in aanmerking komend resultaat kan uit Google Search worden verwijderd.De oorspronkelijke webpagina blijft online totdat de website de inhoud verwijdert.