Jeśli skonfigurowałeś swoją przeglądarkę tak, aby usuwała pliki cookie przed zamknięciem, lub używasz rozszerzenia, które robi to automatycznie, nie powinieneś mieć problemów z wylogowywaniem się z ulubionych usług. Jednak zawsze znajdzie się ten dzień, kiedy zapomnimy zrobić to samodzielnie, a sesja pozostaje otwarta od początku do końca, co stanowi zagrożenie bezpieczeństwa. Portal Logify ogranicza wylogowanie z 40 kompatybilnych witryn do jednego kliknięcia i ma nadzieję, że w przyszłości uda się rozszerzyć tę listę.
Zapomnienie o otwartej sesji może być ryzykowne. Byłem świadkiem wielu gorzkich chwil w czasach MSN Messenger, a z pewnego punktu widzenia historia powtarza się z Facebookiem. Wszyscy mamy prawo do prywatności, ale jeśli zostawisz jedną ze swoich usług otwartą, a inne osoby mają dostęp do komputera… to zaproszenie do katastrofy.
Dla wygody tradycyjne przeglądarki stosują politykę „hands off” wobec Twoich sesji. W rzeczywistości oferują nawet usługi przechowywania haseł, aby późniejsze logowanie było szybsze. Jeśli masz ścisłą kontrolę nad swoimi plikami cookie, prawdopodobnie nie będziesz mieć problemów z zapomnianymi otwartymi sesjami, ale jeśli chcesz alternatywę, być może Logify może Ci pomóc.
Jak wylogować się z wielu usług za pomocą Logify
Szczerze mówiąc, nie ma wiele do nauczenia się o Logify. Jego interfejs jest zdominowany przez ogromny przycisk, który automatycznie wylogowuje ze wszystkich usług kompatybilnych z witryną.
Obejmuje to ekosystem Google (YouTube i Google Drive są częścią pakietu), Dropbox, Office 365 i Skype, Netflix, Amazon, Steam, Tumblr, Vimeo, WordPress, Wikipedię i SoundCloud, między innymi.
Dwoma wielkimi nieobecnymi na tej liście są Facebook i Twitter. Logify polega na iframe'ach, aby wywołać wylogowanie w kompatybilnych witrynach, więc nie wymaga żadnych specjalnych poświadczeń. Czy w przyszłości uda się dodać Facebooka i Twittera? Nie wiemy, ale drzwi nie są do końca zamknięte.
https://old.neoteo.com/como-eliminar-todo-el-historial-de-chrome/Oprócz rozszerzenia listy kompatybilnych witryn Logify powinno zawierać warstwę personalizacji, aby użytkownik mógł wybrać, które usługi zostaną zamknięte. Na przykład, jeśli chcę pozostać w Amazon i zamknąć wszystko Google, w Logify nie mogę tego zrobić, ponieważ zamknie oba bez wahania. Dopóki ta funkcja nie istnieje, myślę, że najbardziej skuteczne będzie usuwanie plików cookie lub zamykanie usług jedna po drugiej. Teoria jest dobra, ale wymaga pracy.